Letošnji teden otroka je s poslanico Nekaj ti moram povedat Andreja Rozmana Roze opozoril na pomen bližine, topline ter podpore, na nujnost pristnih medsebojnih odnosov, predvsem pa na moč odkritega in sproščenega pogovora v času stiske.

Ker pa je to resnično le njihov teden, smo vzgojiteljice povprašale otroke, kaj bi pa oni radi povedali vsem nam? Njihovo sporočilo je bilo jasno in glasno: želijo si igre in sproščenega druženja s prijatelji, želijo si topline ter varnosti. In točno tak teden smo si pripravili.

Otroci so rekli, da nam morajo povedati, da radi zahajajo v gledališče, zato smo v ponedeljek vzgojiteljice pripravile dramatizacijo zgodbice Velika repa, ki smo jo hudomušno popestrile.

DSC05348

Dedek je za pomoč poprosil babico, vnukinjo, psa in muco, a jim še vedno ni uspelo izvleči velikanske repe. Na pomoč so morali poklicati tudi miško.

Ker otroci dobro vedo, kako pomembno je skrbeti za zdravo telo, so povedali, da radi telovadijo in športno dopoldne smo preživeli v družbi ene od mamic, ki nas je s športnimi igrami dodobra ogrela in razmigala.

20151006_102155

Z vlakom na potovanje okrog sveta.

“Moram ti povedati, da bi rad čaral,” se je glasil stavek enega izmed otrok in ker smo mislili, da sami ne znamo niti najpreprostejše čarovnije, smo na obisk povabili čisto pravega čarodeja. Ta nam je dokazal, da kar zmore on, zmoremo tudi mi. Pričarali smo dežnik, odčarali smo vodo iz kozarcev, premikali smo skrinjo s čarovniškimi rekviziti in po zraku je letela miza.

20151008_105145

Obiskal nas je čarodej Roman.

Otroci zelo radi pečejo pecivo in kdaj, če ne ta teden, je najbolj idealen čas za peko sladkih dobrot. Odločili smo se, da si bomo pripravili jogurtove miške. V vsaki igralnici  posebej so otroci z vzgojiteljicama pripravili zmes, ena od mamic pa nam je pomagala pri cvrtju. Na obraz smo si narisali mačje brke in ko so bile miške posute s sladkorjem, smo se posladkali in se prav po mačje obliznili.

miške

Ena mačka, štiri miši.

Za popoln zaključek tedna otroka pa smo se lahko razveselili tudi novega igrala, ki je svoje mesto našlo na igrišču prvega starostnega obdobja.