V začetku meseca oktobra smo se v naši enoti odločili, da izdelamo slastno eko torto, v okviru natečaja “Ekotorta je lahko več kot slastna”.

Naša ekotorta se imenuje EKOTORTA ŠTIRIH LETNIH ČASOV, saj so v naši enoti štirje oddelki in vsak oddelek se je lotil izdelave enega nadstropja torte, vsako nadstropje pa je ponazarjalo en letni čas. Za ogrodje smo uporabili odpadni karton okrogle oblike in papirnate tulce, ki pa smo jih okrasili vsak oddelek po svoje.
METULJI (3-6) so izdelali » pritličje torte«, ki predstavlja jesen: uporabili so naravni material žagovino, oblance in lubje.
MEDVEDI (3-6) so izdelali prvo nadstropje, ki predstavlja zimo: uporabili so odpadni papir, aluminijaste pokrovčke jogurtov, pudingov.
PIKAPOLONICE  (1-2) so izdelale drugo nadstropje, ki predstavlja pomlad. Z zeleno so otroci pobarvali tulce, na njih pa so prilepili plastične zamaške različnih barv, da so nastale rožice na pomladnem travniku.
SONČKI (2-4) so izdelali zgornje nadstropje torte, ki predstavlja poletje. Tulce so otroci pobarvali z rumeno barvo, iz razrezanih ostankov blaga pa so nalepili simbole poletja: morje, ladjice, sonce.

P1060989

Resnično slastna reciklirana ekotorta enote Najdihojca.

Kot vsaka poštena torta ima tudi naša polno svečk izdelanih iz plastičnih slamic in barvnih servet.
Naša torta je na pogled več kot slastna!!

Sredi meseca novembra pa smo prejeli veselo novico, da je bila naša torta ena izmed devetintridesetih  najbolj slastnih.  Ocenjevalna komisija se je odločila in izbrala tri tiste, ki so najbolj ustrezale razpisanim kriterijem njihovega ocenjevanja in tako dosegle največ zbranih točk. In dobili so tri najboljše.

zmagovalne ekotorte

Tri zmagovalne torte. Čestitamo tudi sonagrajencem: OŠ Starše (Vrtec Pikapolonica) in Vrtcu Jadvige Golež (enota Cesta Zmage).

Tako si je naša enota prislužila privlačno nagrado – povabilo na dogodek v Festivalno dvorano Lent, kjer si bomo ogledali predstavo Dogodivščine Vile Maline, dihur Duško pa nam bo pričaral čudovite skupne trenutke. Obljubljajo pa nam tudi obilo tihih presenečenj, zato vabljeni vsi starši in otroci enote Najdihojca, da se poveselimo in izrečemo čestitike tudi ostalim nagrajencem.

Slastno ekotorto si bo mogoče ogledati tudi na razstavi v TC Qlandia, v času od 25.11. do 3.12.2015, krasila pa bo tudi prostore Mestne občine Maribor.