Podjetje Snaga, Duško in izdelava denarnic

V enoti Ob gozdu smo vsi od tistih najmlajših pa do tistih najstarejših (vključno z vzgojiteljicami )pravi EKO frajerji. Kaj to pomeni? To pomeni, da pridno ločujemo odpadke, zbiramo časopisni papir, zamaške, kartuše, ter kar je najpomembneje…recikliramo. To pa veste, da se danes dosti o tem govori. Iz odpadnega materiala, embalaže znamo narediti mnogo koristnih stvari, predmetov…

sn

No, in ker smo taki frajerji, so nas obiskali smetarji s pravim smetarskim vozilom iz podjetja Snaga z njihovo predstavnico Ireno ter z Duškom. Kdo pa je Duško? Duško je prijazen dihur podjetja Snaga, ki otrokom na zabaven način pokaže kako poteka njihovo delo. Pogovorili smo se tudi o pomenu ločevanja odpadkov in o ekoloških otokih.

duško   snag

Sodelovanja z njimi pa še ni bilo konec. Naslednji dan smo si z go. Ireno iz tetrapak embalaže izdelali vsak svojo denarnico. Izdelava je zahtevala vztrajnost, natančnost ter tudi nekaj pomoči vzgojiteljic, na koncu pa so se vsi razveselili lepo izdelanih praktičnih denarnic. Večina otrok se je odločila, da bo v njih hranila denar za sladoled.

snaga        snaga 1

Hvala podjetju Snaga in go. Ireni za obisk in predstavitev.