” Naš modri planet je najbolj čudovito naravno okolje. Njegovo življenje je naše življenje, njegova prihodnost je naša prihodnost.”

                                                                                                                                                  (Dalaj Lama)

Ker smo v naši enoti eko, nam je vsem skupno to, da skrbimo za  urejenost, estetiko in čistočo našega vrtca ter okolice.

Otroci se s pomočjo vzgojiteljic po oddelkih navajajo na ustrezno odlaganje odpadkov, ločevanje le-teh in se ozaveščajo o pomembnosti pravilnega odnosa do narave. 

Da bi se pobliže spoznali z odlaganjem odpadkov, smo poprosili zaposlene v podjetju Snaga, za njihov obisk pri nas.

Tako je v enem izmed dopoldnevov  na igrišče naše enote pripeljal smetarski avtomobil. Otroci so si ga lahko ogledali, voznik pa nam je nazorno pokazal potek izpraznjevanja zabojnikov. Ob tem je bilo seveda veliko veselja, saj je bilo to za otroke posebno doživetje. Tudi vprašanj s strani otrok ni manjkalo, kajti želeli so izvedeti, kam vse to odpeljejo, kaj z odpadki naredijo potem…. in še več.

Da pa je bilo veselje še večje, nas je obiskala še njihova maskota z imenom Duško. Otroci so ga pričakali z veliko vnemo in zanimanjem. Duško je otroke zabaval, z njimi zaplesal, se poigral, ob koncu pa jih obdaril še z nalepkami.

Tako smo preživeli skupaj lep in zanimiv dopoldan, veliko stvari izvedeli ter se hkrati nepopisno zabavali.

Skrb za okolje naj ne bo le osamljen klic slabe vesti, temveč sestavni del posameznikovega življenja.

                               (Neznan avtor)