Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk izvaja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za šolstvo in šport ter Ministrstvo za zdravje, v sodelovanju z organizacijami kmetov, čebelarjev in živilske industrije ob strokovni podpori Inštituta za varovanje zdravja RS, Kmetijske svetovalne službe Slovenije in Zavoda RS za šolstvo.

Osnovni cilj projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti za širše okolje in pomenu čebelarstva za kmetijsko pridelavo, gospodarske dejavnosti in širšega okoljskega pomena. Pomemben poudarek bo tudi na splošnem ozaveščanju o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

 

V petek, 20. 11. 2015,  smo imeli v vrtcu tradicionalni slovenski zajtrk.

Otroci so tako za zajtrk dobili kruh, maslo, med, mleko in jabolka slovenske pridelave.

IMG_20151120_082800

20151120_083340

12297793_10205589533320854_1949266784_o