V sodelovanju z muzejem NOB, v naši enoti potekajo muzejske delavnice, skozi vso šolsko leto. Starši so se na prvem srečanju odločili, da bodo za otroke zakupili abonma in s tem kar šest muzejskih delavnic. Iz muzeja NOB prihaja k nam v goste , Uroš Dokl. Do sedaj smo imeli tri delavnice v naših igralnicah, preostale tri, pa bodo otroci doživeli v samem muzeju NOB. 

Delavnice:

1. Spoznali smo stare ročno narejene lutke, s katerimi so nekoč igrali v gledališčih. Uroš je dal otrokom možnost, da se tudi sami preizkusijo v igranju. Ob koncu delavnice, so si otroci izdelali vsak svojo lutko iz prej odigrane predstave.

 

DSC03222

 

 

2. Gospod Uroš nam je predstavil, kako so igrače izgledale nekoč in predvsem to, kako so se otroci nekoč igrali. Vsak otrok si je na koncu delavnice izdelal leseno igračo- avtomobil.

 20160112_093023 (1)

 

3. Na zadnji delavnici v igralnici- Šola omike in olike, je delavnica potekala malo drugače. Uroš je pripeljal v goste omikano damo, gospo Scherbaum. Nadvse vljudno nas je pozdravila in otroci so lepo odzdravili. Otrokom je bila zanimiva na pogled. Z Urošom sta pokazala, kako se je potrebno vesti za mizo- kako pravilno sedimo, kako pravilno jemo in kako pravilno pijemo. Skupaj smo ponovili zelo pomembne besede : prosim, hvala in oprosti. Na koncu smo imeli še delavnico, kjer so si otroci okrasili pahljače.20160308_093448

Nestrpno že pričakujemo delavnice, ki bodo potekale v muzeju NOB!