Kot vsako leto, smo tudi letos v vrtcu Najdihojca, posvetili posebno pozornost Tednu otroka, ki je potekal od 2.- 6.10.2017, pod sloganom ”povabimo sonce v šolo/vrtec”.

Tudi letos smo se vzgojiteljice v enoti potrudile in pripravile otrokom različne dejavnosti. Tako smo v ponedeljek prisluhnili zgodbici Svetlane Makarovič Sapramiška, ki jo je pripovedovala vzgojiteljica Tatjana Duh. Otroci so z zanimanjem  prisluhnili zgodbi in se v domišljiji podali z miško na pot do čarobnih lešnikov.

Sapramiška

V torek sta v goste prišla Filip Jurenec in njegov oče. Filip se je naučil igrati na boben in skupaj z očetom,ki igra harmoniko, sta igrala različne otroške pesmi, da smo lahko z otroki prepevali.  Otroci so bili navdušeni nad Filipovim znanjem in so občudovali prijatelja,ki je hodil pred leti k nam v vrtec in se še vedno rad vrača.

glasbeno dopoldne s Filipom in njegovim očetom

Ni lepšega darila otrokom, kot da pripravimo vsebine s katerimi nato otrokom pomagamo širiti in krepiti pozitivne vrline in odnos do drugih. Zato smo v našo sredino, v sredo, povabili  dedke in babice. Toliko tople,iskrene energije,ki je ogrela srca starih staršev in narisala iskrice v očeh vseh otrok, da smo bili vsi kar razneženi. Skupaj smo prepevali, poslušali zgodbice, ustvarjali, šli na sprehod in se na koncu zbrali na igrišču ob igri na prostem.

Dedki in babice pri najmlajših

Četrtek je bil plesno obarvan. S plesno učiteljico Petro, iz plesne šole Samba, smo se gibali v ritmih otroških plesnih iger. Ker je bilo navdušenje otrok zelo veliko, smo se dogovorili tudi za  sodelovanje v prihodnje.

Sprostili smo se ob ritmih glasbe

Ob zaključku Tedna otroka, smo za pomoč poprosili še škrata Najdihojčka. Ta se je ponudil, da bo otrokom pripravil pravi lov za zakladom. Dobili smo načrt do skritega zaklada,ki smo mu sledili po celem vrtcu in opravljali različne naloge na postajah. Joooj, kako je bilo vse zameštrano. Narobe obrnjene mize,prevrnjeni stoli, hribci in dolince  in še in še. Škrat Najdihojček se je res malo poigral z nami. Ampak na koncu poti nas je pričakalo darilo. Vsega po malem. Otroci so bili seveda najbolj navdušeni nad  sladkih delom.

Preko ovir do zaklada

Teden je bil poln otroškega raziskovanja, ustvarjanja in radostnega otroškega smeha.