Za otroke so čudeži preproste reči.
Vsak dan je čudežen – nepojasnjen, poživljajoč, vedno nov.
(K. Goldman)

Prvi mesec novega šolskega leta je za nami. Med seboj smo se že dodobra spoznali in vsak dan prihajamo v bivališče igre ter učenja odprtih dlani in oči.

Skupaj se trudimo ustvarjati okolje, v katerem se počutimo varne, sprejete in edinstvene. Želimo si druženja, izkušenj, raziskovanja, učenja, predvsem pa igre, igre ter igre. Saj “otroške igre niso samo igre, ampak jih je potrebno smatrati kot otrokove najresnejše dejavnosti.” (Michel de Montaigne)

Skozi igro bomo v sodelovanju z Muzejem narodne osvoboditve Maribor spoznali nekaj sestavin kulturne dediščine, medse povabili gledališče KUC-KUC, Center eksperimentov Maribor ter mnoge druge.

V tednu otroka bomo spoznali in preizkusili različne načine preživljanja prostega časa ter na obisk povabili dedke in babice.

Na jesenskem pikniku se bomo s starši sladkali s kostanji, v zimskem prazničnem času pa nestrpno pričakovali Dedka Mraza.

Obilico dogodivščin nam bo nedvomno ponudila tudi pomlad, ko bomo spoznali katere žuželke so pokukale na plano na vrtčevskem igrišču, čeprav jih kljub vsakodnevnemu gibanju na prostem, ne bomo zasledili vse od pozne jeseni.

To je le nekaj aktivnosti, ki nam bodo popestrile vsakodnevno druženje. Mi smo že nestrpni in se veselimo vsakega čudežnega dne. Želimo, da tudi vi opazite čudeže na vsakem koraku, v vsakem trenutku dneva.

* otroci in vzgojiteljice *