Najdihojčki smo v času od 5. 11. do 9. 11. 2018 preživljali prav poseben teden, ki smo ga poimenovali teden varnosti.

V tem času je bilo v enoti mogoče srečati zanimive obraze s posebnimi uniformami, rekviziti in prav zanimivimi spremljevalci. Kdo bi to lahko bil?

Mogoče gasilci, policisti ali …???

Seveda so nas prvi obiskali gasilci, ki so nas z zvokom glasne sirene priklicali na igrišče, kjer smo se pri vaji evakuacije vsi zbrali na zbirnem mestu. Ko smo že mislili, da smo vsi na ”varnem”, smo opazili, da nam nekdo manjka. Jooojj!!! Naša Polona!!! Glasno smo jo poklicali, vendar še vedno nič. Kje je Polona, kaj je z njo? Skozi gost dim, ki se je valil iz zbornice, sta prikorakala gasilca, ki sta v rokah  držala nosila, na katerih je ležala naša Polona. Še sreča, da je bila vaja in z nosil je stopila nepoškodovana. Otroci so si oddahnili in veselo zaploskali.

Tudi cevi so že škropile in vse je bilo kmalu OK.

Čakal nas je še gasilski avto, kjer smo si lahko ogledali vso opremo in se pogovarjali z gasilci. Seveda so vedoželjni malčki veliko spraševali, hkrati pa gasilce navdušili, saj so že veliko vedeli o teh stvareh.

Spoznali smo, kaj vse gasilci vozijo v gasilskem vozilu.

Že čez dva dni pa zazvoni Ciiin!!! Če verjamete ali ne, pred vrati sta stala policista, ki pa nista bila sama. Imela sta posebno spremstvo, nekoliko večje od njiju. Bila sta Čili in Karmilo – čisto prava konja. Otroke sta prevzela, saj sta naredila prav vse, kar sta jima policista naročila. Pri njunih trikih ni manjkalo smeha in zabave.  Vprašali smo vse, kar nas je zanimalo in dobili zanimive odgovore. Najlepše pa je bilo pobožati konja, ki sta bila zelo prijazna.

Seveda pa smo vsa naša zanimiva doživetja podoživljali ob igri in različnih dejavnostih, ko smo pripovedovali, prepevali, ustvarjali, slikali in še kaj … ter s svojimi umetninami olepšali hodnik in garderobo ter tako tudi staršem približali košček naših dogodivščin v tednu varnosti.