,,PROSTOČASIMO,, SE SKUPAJ!

Tako kot vsako leto doslej, je prvi teden v oktobru namenjen otrokom. To je Teden otroka, ki je letos potekal od 1. do 5. oktobra in katerega osrednja tema je bil ,,Prosti čas,,.

Že konvencija o otrokovih pravicah priznava otrokom pravico do počitka in prostega časa. Predvsem v zadnjem času pa pomen kvalitetno preživetega prostega časa poudarjajo strokovnjaki širom sveta. Prosti čas otrok je namenjen temu, da otrok v tem času počne tisto, kar ga v danem trenutku veseli. V prostem času se otrok sprosti, odpočije, zabava, pomemben pa je tudi za razvoj osebnosti. Otrok je v prostem času  kreator svoje igre, aktivnosti, raziskovanja,…starši pa ga pri tem spodbujajo ali …še bolje…pridružijo. Dovolite se včasih tudi vi kratkočasiti. 

Tudi v našem vrtcu smo se skušali temu čim bolj približati, zato smo za ideje povprašali otroke in na osnovi njihovih želja, idej, oblikovali zanimiv Teden otroka v enoti Ob gozdu.

Vzgojiteljice smo jim predstavile dramatizacijo ,,Bela muca,, , organizirali smo športne dejavnosti po oddelkih s prehajanjem skupin, naučili smo se nov ples ter se zavrteli ob že znanih melodijah, se za nagrado posladkali s palačinkami, družili smo se s prvošolci OŠ Borci za severno mejo Maribor in za konec skakali na napihljivem igralu.

Teden je ob vseh ponujenih dejavnostih prehitro minil, vsi pa smo ga sklenili z mislijo, da nam je bilo v Tednu otroka  lepo in da se je tako ,,prostočasiti,, prav fino.