PREMIKANJE SENCE

Na sončen dan zjutraj z otrokom narišite na tla njegovo in vašo senco. Tekom dneva se večkrat ob različnih urah postavite nazaj na isto mesto in preverite, kaj se zgodi s senco. S kredo druge barve lahko narišete novo senco, ki se premika podobno kot sončeva ura.

TALNI PIKADO

Na asfalt narišite koncentrične kroge tako kot pri pikadu in jih označite z različnimi vrednostmi točk. Na poljubni razdalji označite črto, iz katere mečete kamenčke ali druge predmete v kroge čim bližje centru. Tisti, ki zbere več točk je zmagovalec.

POLIGON Z LIKI

Na asfalt narišite različne like (trikotniki, kvadrati, krogi, pravokotniki). Za vsako vrsto lika določite posebno vajo, ki jo izvede otrok, ko se znajde v posameznem liku (počep, skok v lik z eno nogo, skok iz lika sonožno, itd.).

 RISTANC

Na tla narišemo kvadrate (izmenjujoče enojne in dvojne ali v obliki letala) in na vrhu še en polkrog. V like napišemo številke od ena do sedem za letalo ali do deset za bolj zahtevno igro. Poiščemo ploščat kamenček in ga vržemo v prvi kvadratek. Skačemo po oštevilčenih kvadratih, in sicer v enojno polje skačemo z eno nogo, v dvojno pa z obema istočasno. Pri obratu se obrnemo v skoku. V polkrogu na vrhu se odpočijemo in nato na enak način vrnemo na začetek. Vmes poberemo kamenček iz lika, kamor smo ga vrgli. Igro nadaljujemo na enak način, s tem da mečemo kamenček v naslednje številke. Če kamenčka ne vržemo v pravi kvadrat, stopimo na črto, med skakanjem pademo, ali v enojnem kvadratu stopimo na tla z drugo nogo, je na vrsti naslednji igralec. Zmaga igralec, ki uspešno konča sedmico oziroma desetico.

 POVEZOVANJE TOČK

Igra, ki jo pogosto zasledimo v otroških revijah, le da tokrat malo drugače, na večji površini in v naravi. S kredami narišemo pike, ki jih otroci povežejo v like in figure. Uporabite domišljijo!

ŽABA NA LOKVANJU

Z modro kredo narišite krog, ki označuje ribnik ali jezero. Znotraj kroga narišite liste lokvanja. Otrok skače iz počepa z enega lista na drugega kot žabica. Če skoči mimo lista, pade v vodo in zanj je igre konec.

LEPO VAS POZDRAVLJAVA SABINA IN TEJO