Spoštovani starši.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport nas je z okrožnico seznanilo, da se podaljšajo trenutno veljavni ukrepi za preprečevanje širjenja COVID-19.

Vrtec bo tudi v naslednjem tednu deloval v zmanjšanem obsegu, kar pomeni, da bomo zagotavljali nujno vzgojno izobraževalno varstvo otrok, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način.

Starši, katerih otroci v naslednjem tednu ne bodo obiskovali vrtca, bodo za dneve odsotnosti otroka, plačila oproščeni.

Odprte imamo naslednje enote:

V enoti BREZJE, Na trati 6, 2000 Maribor bo organizirano varstvo za otroke iz enote Brezje od 5.30 do 16.30 ure.

V enoti GRINIČ, Cesta XIV. divizije 14 a, 2000 Maribor bo organizirano varstvo za otroke drugega starostnega obdobja iz enote Grinič in v enoti Grinič jasli za otroke prvega starostnega obdobja, iz enote Grinič in Grinič jasli od 5.30 do 16.30 ure.

V enoti KEKEC, Ul. Štravhovih 50, 2000 Maribor bo organizirano varstvo za otroke iz enote Kekec od 5.30 do 16.30 ure.

V enoti MOJCA, Železnikova ulica 24, 2000 Maribor bo organizirano varstvo za otroke iz enote Mojca od 5.30 do 16.30 ure.

V enoti NAJDIHOJCA, Majeričeva ulica 9, 2000 Maribor, bo organizirano varstvo za otroke iz enote Najdihojca in Čebelica od 5.30 do 16.30 ure.

V enoti OB GOZDU, Ob gozdu 22, 2000 Maribor, bo organizirano varstvo za otroke iz enote Ob gozdu in oddelkov OŠ borcev za severno mejo od 5.30 do 16.30 ure.

Potrebo po vključitvi otroka bosta morala dokazovati oba starša s POTRDILOM DELODAJALCA O UPRAVIČENOSTI NUJNEGA VARSTVA OTROK ki ga izpolni vaš delodajalec in ga prinesete ob prihodu otroka.

V vrtec pripeljite SAMO ZDRAVE otroke. Ob prihodu otroka potrebujete tudi izpolnjeno izjavo o njegovem zdravstvenem stanju. POTRDILO DELODAJALCA

Za zaščito tako otrok, kot tudi zaposlenih pred okužbo s SARS-CoV-2 je potrebno, da v vrtec prihajajo le zdravi otroci in zdrave osebe, ki pripeljejo otroka. Dosledno je potrebno upoštevati nošenje maske, razkuževanje rok, upoštevanje varnostne razdalje.IZJAVA ZDRAV OTROK

V vrtcu bomo poskrbeli, da se bodo otroci kljub vsem priporočilom, navodilom in smernicam počutili dobro.

S prijaznimi pozdravi

Ravnateljica

Branka Šamec