Uvajalni mesec september smo v Najdihojci začeli z nasmehi na obrazu in iskricami v očeh, saj smo se po poletnih počitnicah spet vsi zbrali pod eno streho.
DSC05160Otroke, ki so prestopili v druge skupine, je zjutraj še nekoliko mučila ločitev od staršev, a so se hitro podali v raziskovanje igralnic ter igro z novimi prijatelji. V skupini pikapolonic, kjer so naši najmlajši, je bilo uvajanje prve dni meseca malo bolj vznemirjeno, a zdaj so tudi ti otroci že veliko bolj korajžni in sproščeni. Le včasih se še, zaradi jutranje ločitve od staršev, potoči kakšna solzica, katero pa vzgojiteljice z ljubečim odnosom v hipu preženemo.

IMG_8383

Polni elana smo začeli novo šolsko leto. Obnovili smo pravila in dogovore v skupinah, veliko pozornosti smo namenili dobrim medsebojnim odnosom ter upoštevanju drug drugega. Lep in topel jesenski mesec september nam je ponudil ogromno možnosti za najrazličnejše dejavnosti, zato smo se vsak dan na igrišču igrali stare in nove igre, urejali smo okolico in se ob dnevu brez avtomobila sprehodili po bližnji soseski. Ustvarjali smo z jesenskimi plodovi, ki smo jih prinesli od doma ali pa nabrali na sprehodu. Otroci iz skupine medvedki pa so nato naslikali krasna tihožitja, ki nas bodo vse leto spominjala na čudovit začetek šolskega leta.

20150915_110413

Vsekakor je pa je bilo prav posebno doživetje, ko smo v dar prejeli štiri popolne zbirke Moje prve enciklopedije z medvedkom Pujem in njegovimi prijatelji. Zdaj, ko se vreme jesensko kisa in ko so dnevi vedno krajši nam zabavne enciklopedije krajšajo popoldneve in postavljajo mnoga vprašanja, na katera bo potrebno čimprej odgovoriti.