V najbolj čarobnem mesecu v letu smo si skupaj z otroki v vrtcu skušali pričarati čim bolj praznične in pričakovanja polne dneve. Prepevali smo praznične pesmice, rajali ob glasbi, odpirali pisma na koledarju pričakovanj ter izdelovali voščilnice in okraske, s katerimi smo praznično okrasili igralnice, vrtec in postavljeno novoletno jelko. Uvodno pismo od Dedka Mraza, pa nam je prebrala Škratka.

PRAZNIČNI BAZAR

December smo pričeli z otvoritvijo prazničnega bazarja. Izdelke za prodajo so pripravile strokovne delavke enote in starši na delavnicah skupaj s svojimi otroki.

ŠKRATKA SLADKA

Gledališče Kukuc nam je zaigralo iskrivo zgodbo o prijateljstvu. Otroci so se nasmejali nagajivim orehom, moki, ki se je sama premikala po štedilniku, zlati ribici in Piškotku Zmotku, ki se ni znal igrati skrivalnic. Zgodba, ki je bila tudi polna čustev, nas je s pomočjo otrok pripeljala do srečnega konca in spoznanja, da je »PRAZNIČNI ZAKLAD NEKDO, KI GA IMAŠ RAD«.

  

 

DEDEK MRAZ

Otroci so bili najbolj veseli obiska Dedka Mraza, ki je prinesel darila. Pogumno in z iskricami v očeh so mu v zahvalo zapeli nekaj pesmic, se pogovorili z njim  ter se skupaj fotografirali.

 

MOJCA POKRAJCULJA

Delavke enote Mojca so pripravile dve predstavi  Mojce Pokrajculje z njenim piskrčkom.  Prvič za vse otroke enote Mojca in drugič  za vse otroke zaposlenih v našem vrtcu. Pripravile so si kostume, sceno in igrico nagajivo zaigrale. Po predstavi je sledilo še sladko presenečenje. Zaposlene so pripravile sladke dobrote za otroke in njihove starše. Otroci so dobili praznična darila. Vzdušje je bilo zelo prijetno in sladko ob praznično pripravljeni mizici.