Spoštovani starši.

V petek 30.10.2020, ob 19.00 uri, nas je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport z okrožnico seznanilo, da se podaljša veljavnost ukrepov za preprečevanje širjenja Covid-19. Vrtec bo tako v naslednjem tednu od 2. 11. 2020 do 6. 11. 2020, še vedno deloval v zmanjšanem obsegu, kar pomeni, da bomo zagotavljali nujno varstvo otrok, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način.
S sklepom župana MOM se bo nujno varstvo izvajalo v vseh osmih javnih vrtcih.

V vrtcu Pobrežje Maribor, se bo nujno varstvo izvajalo v enoti GRINIČ (za otroke drugega starostnega obdobja) in GRINIČ JASLI (za otroke prvega starostnega obdobja), cesta XIV. divizije 14. a, 2000 Maribor. Skupine bodo manjše in oblikovane po priporočilu NIJZ.

Potrebo po varstvu otroka morata dokazovati oba starša, zato vam posredujemo vzorec potrdila, ki ga izpolni vaš delodajalec.POTRDILO DELODAJALCA

V vrtec pripeljite SAMO ZDRAVE otroke. Ob oddaji otroka s seboj prinesete tudi izjavo o njegovem zdravstvenem stanju. IZJAVA 3

V času zaprtja vrtcev bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni.

Za zaščito tako otrok, kot tudi zaposlenih pred okužbo s SARS-CoV-2 je potrebno, da v vrtec prihajajo le zdravi otroci in zdrave osebe, ki pripeljejo otroka. Dosledno je potrebno upoštevati nošenje maske, razkuževanje rok, upoštevanje varnostne razdalje.

V vrtcu bomo poskrbeli, da se bodo otroci kljub vsem priporočilom, navodilom in smernicam počutili dobro.

S prijaznimi pozdravi

Branka Šamec, ravnateljica